Varázsceruza Tehetségműhely

„Varázsceruza” Téri-Vizuális tehetségműhely bemutatása

 

„Ha tetszik, amit rajzolsz, akkor minden rendben van. Csináld tovább és fejlődni fogsz!”
Hiroki Otsuka

A tehetséggondozó program 2004-ben került kidolgozásra. Azóta folyamatosan működik, megújulva, átdolgozva, az újszerű technikákat beépítve. Az eltérő személyiségű és adottságú gyermekek erős, illetve gyenge oldalának fejlesztését is fontos feladatnak tartom.
A tehetségműhelybe az óvodapedagógusok ajánlásával, egy beválogatási szempontsor alapján kerülnek a gyermekek. Ezáltal az átlagon felüli adottságaik mellett a kreativitásuk és a motivációjuk szintje is felszínre kerül.

A ”Varázsceruza” téri-vizuális tehetség műhely feladata kielégíteni a vizuális területen kiemelkedő képességű gyermekek alkotási és speciális szükségleteit. Alkalmat ad újszerű vizuális technikák megismertetésére, megtapasztalására, alkalmazására, változatos lehetőségek kihasználására.
A gyermeknek lehetőséget biztosítok az újszerű vizuális technikák közötti választására, mely fokozza motivációját, elősegíti a szabad önkifejezést, önmegvalósítást. Megismerkedhetnek különböző művészeti alkotásokkal, irányzatokkal, melyek bővítik ismereteiket.

A hagyományos pedagógiai módszerek mellett a bátorító pedagógia elvét alkalmazom. Fontosnak tartom, hogy a rám bízott gyermekek őszintén megnyíljanak, bizalommal forduljanak elképzeléseikkel felém. Ez a légkör nagyban elősegíti a kreativitás kibontakozását, az ötletelést.
A tehetségműhely foglalkozásai heti rendszerességgel kerül sor, mely során olyan vizuális technikákkal ismerkedhetnek meg a gyermekek, melyek különlegesek, egyediek.

Műhelyvezetők:
Kincses Péterné
óvodapedagógus